keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Laukaisu la 27.7. klo 23.45: Sojuz-U / Progress M-20M - Laukaisu ja telakoituminen onnistui!

Baikonurin kosmodromilta lähetetään kohti kansainvälistä avaruusasemaa Progress M-20M(52P) rahtialus. Kantorakettina Sojuz-U. Kyydissä tarvikkeita, polttoainetta, happea ja ruokaa. Laukaisu tapahtuu tällä tietoa lauantaina 27. heinäkuuta klo 23.45 Suomen aikaa. Telakoituminen suoritetaan sunnuntaina 28. pvä suunnilleen klo 05.29 ja lähetys siitä alkaa NASATV:ssä klo 04.45.

Tämä Progress-rahtialus on modifioitu siten että uuden Nauka-modulin korvatessa Pirs-modulin, tätä alusta käytetään siirtämään Pirs pois asemalta ja poistamaan se avaruudesta mukanaan kun alus lähtee pois asemalta. Saattaa tosin olla että Progress ei tule alas niin äkkiä kuin normaalisti, se voi pysyä kuulemma 18 kuukautta avaruudessa mikäli tarve vaatii. Naukan avaruuteen tuo Proton, tällä tietoa 13. joulukuuta. Tietenkin kaikki suunnitelmat voivat muuttua jos Naukan tulo myöhästyy. Eikä Pirs-modulia tietenkään hävitetä ennen kuin Nauka on onnistuneesti kiinni asemassa.

Laukaisun voi seurata suorana lähetyksenä NASATV:stä osoitteessa: http://www.nasa.gov/ntv
Lähetys alkaa klo 23.30.

Roskaa täyteen ahdettu Progress 50 irtautuu asemasta tehden tilaa uudelle rahtialukselle torstaina 25. pvä sunnilleen klo 23.43 ja sen voi seurata NASATV:stä alkaen klo 23.30.



Lisätietoja:
http://forum.nasaspaceflight.com/index.php?topic=31613.0
http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/MM_NTV_Breaking.html

July 27      Soyuz   •  Progress 52P
Launch time: 2045 GMT (4:45 p.m. EDT)
Launch site: Baikonur Cosmodrome, Kazakhstan

A Russian government Soyuz rocket will launch the 52nd Progress cargo delivery ship to the International Space Station.

Päivitys: Laukaisu onnistui! Progress M-20M on kiertoradalla ja telakointi 6 tunnin kuluttua. Laukaisuvideo: http://www.youtube.com/watch?v=YU4Uitie_GA

Telakointikin sujui: http://www.youtube.com/watch?v=XkdISa55sOw 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti